Vliegen
Voor een vliegen bestrijding komen wij vrijblijvend langs om
de situatie en de ernst van de plaag in kaart te brengen en zo samen met de klant een bestrijdingsplan op maat te kunnen maken.
Vliegen in de lente en de zomer
De huisvlieg is degene die ons het vaakst bezoekt, ze gaan op zoek naar (rottend) eten of plantaardig afval om zich te voeden. Het is daarom dat ze op grote schaal voorkomen in onze omgeving. De huisvlieg voelt zich prima in donkere ruimten zoals onze huiskamers.
Hoe ziet de huisvlieg eruit ?
De huis- of kamervlieg is een 7 à 8 mm lange, donkergrijze tot zwarte vlieg met 4 lengtestrepen op de thorax. Het achterlijf is aan de basis vaalgeel van kleur. De monddelen bestaan uit een slurfvormige zuigsnuit voor opname van vloeibaar voedsel. Deze is naar beneden gericht en eindigt in een sponsachtig kussentje.
Wanneer de vleugels in rusttoestand over het achterlijf geplooid worden, komen de buitenste boorden tegen mekaar, niet over mekaar.
De volwassen vrouwtjesvliegen leggen gedurende hun leven 600 tot 2000 eitjes in groepjes van 100 tot 150. Bij optimale omstandigheden duurt de ontwikkelingscyclus 1 tot 3 weken. Dat wil zeggen dat tijdens het zomerseizoen zo’n 10 à 12 generaties worden voortgebracht. De totale levensduur kan oplopen tot 50 dagen.
Het afzetten van de eitjes gebeurt in allerlei soorten organische stoffen in staat van ontbinding: mesthopen, faeces, stortplaatsen van huisvuil, kadavers…. De maden zijn pootloos en 10 tot 12 mm lang.
Waarom vliegen bestrijden ?
- Een vliegenplaag vertoeft graag op rottende producten en raken makkelijk besmet met bacteriën, sporen van schimmels, enz.
- Ze zijn drager van hepatitis, poliomyelitis, salmonella, sigella, wormen, enz.
- Vliegen doen hun behoefte op onze ramen, witte voorwerpen, lampen, ...
- Besmette en onhygiënische omgeving.