Zilvervisjes
Voor een zilvervisjes bestrijding komen wij vrijblijvend langs om
de situatie en de ernst van de plaag in kaart te brengen en zo samen met de klant een bestrijdingsplan op maat te kunnen maken.
Zilvervisjes herkennen
Als er zilvervisjes in huis zitten, komt u ze meestal tegen in verschillende voorwerpen of etenswaren. Zo zitten ze misschien in een pak meel of granen, in verhuisdozen of in boeken.
Zilvervisjes bewegen zich bovendien snel en ze zijn lichtschuw. Als u ‘s avonds het licht aandoet, ziet u misschien wel een zilvervisje wegschieten. Het beestje is zilverkleurig en maximaal 11 millimeter groot. Het is zo klein dat het zich overal kan verstoppen. Zo zit het met de hele familie in dozen, achter behang of achter plinten.
Waarom zilvervisjes bestrijden
Zilvervisjes zijn onhygiënisch. Aan hun pootjes kleven vaak schimmels en bacteriën en die wilt u niet in uw voedsel hebben! Eten ze de lijm uit uw favoriete boek, een tijdschrift of het postzegelalbum van oma, dan valt die na verloop van tijd uit elkaar. Zelfs synthetische kleding wordt door zilvervisjes aangevreten, als ze niets anders vinden om van te smikkelen. En ja, hoe langer een plaag aanhoudt, hoe meer schade u tegenkomt.
Zilvervisjes
Kenmerken
- Lengte: 4 tot 11mm
- Kleur: grijs
- Vorm: langwerpig
- Voelsprieten: ja
Voortplanting
- De vrouwtjes leggen zo'n 100 eitjes per levencyclus
- De eitjes komen uit na 6 weken
- Na een 8 tal weken zijn de larven volwassen
Voedsel
- Zetmeel houdende producten
- Behang
- Papier
- Organisch afval
Extra info
- Kunnen tot 8 jaar oud worden
- Zijn lichtschuw
- Zijn heel snel